Úvod » Obilniny a strukoviny » QUINOA ČERVENÁ
Inkovia nazývali quinoou "matkou obilia" – aj keď v skutočnosti nejde o obilninu, ale o semená rastliny mrlíka. Quinoa má vysoký obsah bielkovín, čo z nej robí obľúbenú voľbu pre vegánov a všetkých, ktorí hľadajú rastlinné zdroje proteínov.
Použitie: Quinou používame ako prílohu namiesto ryže či zemiakov, ako základ sýtych šalátov a závarku do polievok, ak príprave sladkých kaší a nákypov.
Príprava: Quinou prepláchneme studenou vodou a pripravujeme podobne ako ryžu. Použijeme pomer 1 hrnček quinoa na necelé 2 hrnčeky vody. Zmes privedieme k varu a varíme 15 - 20 minút, kým nie je quinoa "na skus" (al dente), podobne ako cestoviny.
Krajina pôvodu: Bolívia / Peru
Výživové údaje: na 100g:
Energia | 1506kJ/357kcal |
Tuky | 5g |
-z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,6g |
Sacharidy | 60,8g |
-z toho cukry | 2,1g |
Bielkoviny | 13,8g |
Soľ | 0,01g |
Skladovať v suchu.
Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý. |
Najpredávanejšie