Úvod » Obilniny a strukoviny » FAZUĽA MUNGO
Fazule mungo sú obľúbené v čínskej a indickej kuchyni a majú všestranné využitie. Varené mungo je ideálne do hustých zeleninových polievok, do zmesí so zeleninou alebo mäsom a ako základ pre vegetariánske fašírky. Známe sú však najmä ako klíčky, ktoré sú celosvetovo najpoužívanejšie. Krátke klíčky sú skvelé na maškrtenie a do šalátov, zatiaľ čo dlhé, chrumkavé klíčky sú výborné po krátkom osmažení v ázijských pokrmoch.
Návod na prípravu: Základná príprava fazule mungo je pomerne rýchla. Fazuľu nemusíme namáčať, 3 hrnčeky vody privedieme do varu, pridáme 1 hrnček fazule a varíme na miernom ohni cca 40 minút do mäkka.
Klíčenie fazule mungo: Fazuľu prepláchneme vo vode, dáme do širokohrdlej zaváracej fľaše a pridáme toľko vody, aby boli zakryté. Necháme cez noc napučať, potom zlejeme vodu, dobre prepláchneme a necháme odkvapkať. Vrátime fazuľu do zaváracej fľaše, hrdlo prekryjeme kúskom látky alebo papierom a necháme klíčiť na polosvetlom chladnejšom mieste. Každých 8 hodín prepláchneme a necháme odkvapkať. Necháme klíčiť 2 – 4 dni podľa toho, aké veľké chceme klíčky. Nakoniec prepláchneme a skladujeme v chladničke až niekoľko týždňov.
Hmotnosť: 500g
Výživové údaje: na 100g:
Energetická hodnota | 1281kJ/304kcal |
Tuky | 1,2g |
-z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,3g |
Sacharidy | 42g |
-z toho cukry | 3,1g |
Bielkoviny | 23g |
Vláknina | 17g |
Soľ | 0,02g |
Skladovanie: Skladujte v suchu.
Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý. |
Najpredávanejšie
Bylinné kvapky na pamäť a sústredenie Dr. Popov 50ml